اخبار


 

نويسنده:سيدمحسن سنجري




 

نقشه ژني خرما ترسيم شد
 

محققان دانشکده پزشکي کرنل در قطر، نسخه پيش نويس ژنوم خرما را تهيه کردند که پرده از بسياري اسرار آن برمي دارد.جوئل مالک، مدير آزمايشگاه ژنوم اين دانشکده، گفت:«ما با استفاده از يک فناوري بسيار پيشرفته،توالي DNA و چينش ژن هاي خرما را تهيه کرديم.»اطلاعات ژني درباره خرما براي محققان بسيار ارزشمند است، زيرا به آنها در افزايش عملکرد و بهبود کيفيت و درک حساسيت و مقاومت آن به بيماري کمک مي کند.
آنها DNA را از برگ هاي خرماهاي تهيه شده توسط آزمايشگاه کشت بافت مرکز تحقيقات آب و کشاورزي قطر به دست آوردند.
درخت خرما نقش با اهميتي در کشاورزي منطقه خاورميانه، شمال آفريقا و پاکستان ايفا مي کند.ميوه اين درخت از منابع مهم غذايي در اين مناطق است.درخت خرما در بسياري از مناطق خشک و گرفتار شوري خاک در سراسر جهان، نقش بنياديني در توسعه پايدار کشاورزي ايفا مي نمايد.ذکر نام اين درخت در قرآن نيز قرن ها است که استفاده از آن جهت مصارف دارويي را تداوم بخشيده است.
منبع:Science Daily,12 may 2009.

روشي جديد براي تشخيص عسل واقعي از تقلبي
 

خبري شيرين براي عاشقان عسل.محققان فرانسوي از تکميل روش ساده اي براي تشخيص عسل هاي 100 درصد طبيعي از عسل هاي تقلبي و ناخالص که اين روزها به فراواني به مشتريان قالب مي شوند؛ خبر دادند.
محققان مذکور مي گويند قيمت گران عسل و محدوديت عرضه آن، سبب شده برخي زنبورداران و توليدکنندگان مواد غذايي، رياکارانه عسل هاي ناخالصي را که با شيرين کننده هاي ارزان مثل شربت ذرت تهيه کرده اند، به جاي عسل طبيعي به مردم بفروشند.اين عسل هاي تقلبي را از نظر فيزيکي و شيميايي نمي توان از اصل تشخيص داد.اما محققان از روشي جديد براي اين مسئله خبر داده اند.
روش بسيار حساس آنها يک نوع کروماتوگرافي خاص است که قندهاي پيچيده(پلي ساکاريدها)را از اثر شيميايي خاص آنها شناسايي مي کند.
محققان براي آزمودن اين روش جديد، سه نوع عسل خالص را از يک زنبوردار گرفتند و با افزودن يک درصد شربت ذرت، چند نمونه از آنها را ناخالص ساختند.با انجام اين روش، تمام عسل هاي ناخالص براساس تفاوت ميزان قندشان شناسايي شدند.
منبع:Science Daily,16 may 2009.

چاي از فرسودگي دندان ها جلوگيري مي کند
 

امروزه نوشابه هاي غيرالکلي به طور متوسط حدود نيم ليتر وزن و 17 قاشق چايخوري شکر دارند.تکان دهنده تر اين که برخي اسيدهاي سيتريک موجود در نوشيدني هاي ميوه اي از هيدروکلريک اسيد يا سولفوريک اسيد دندان ها را بيشتر مي فرسايند.شکرهاي تصفيه شده و « اسيدهاي موجود در ليموناد و آب پرتقال سبب خوردگي دندانها مي شوند که پوشش سختي به نام مينا دارند.اگر ميناي دندان از بين برود؛ کار دندان ديگر تمام است.اما يک نوشيدني هست که اين اثرات نامطلوب را ندارد:چاي.
وقتي مي خواهيم از بين گزينه هاي متعدد نوشيدني، بهترين آنها را انتخاب کنيم که به دندان هاي ما آسيب نزند؛ سراغ چاي خواهيم رفت.طبق تحقيق جديدي که در مجله آکادمي دندانپزشکي عمومي آمريکا منتشر شده، چاي واحد خصوصيات متعددي است.هم طعم خوبي دارد و هم به سلامت ما کمک مي کند.چاي حاوي آنتي اکسيدان است و از بروز سرطان، ناراحتي قلبي و ديابت جلوگيري مي کند.
در اين تحقيق تأثير چاي سبز وسياه ،آب پرتغال و ليموناد(سودا)بر دندان ها بررسي شد.نتيجه اين که چاي سبزاز هر نظر برتر بود.اما کارشناسان يادآور شدند که براي بهره مندي از خواص چاي نبايد آن را همراه شير، ليموناد، قند و شکر نوشيد.
يکي از متخصصان اين آکادمي گفت:براي کاهش پوسيدگي و فرسايش دندان، موارد ذيل را مراعات کنيد:
1-کاهش يا حذف مصرف نوشابه هاي گازدار، به جاي آن، آب، شير يا چاي مصرف کنيد.
2-از افزودن شير، شکر و ليمو به چاي خودداري کنيد.
3-نوشابه هاي حاوي اسيد را به کمک ني و خيلي سريع بنوشيد.
4-از آدامس هاي فاقد قند براي تحريک بزاق دهان استفاده کنيد.
5-به منظور خنثي کردن اثر اسيدها، دهان را با آب بشوييد و يک ساعت بعد مسواک بزنيد.
منبع:Science Daily 28 April 2009.

آيا چاي سفيد، چاقي را درمان مي کند؟
 

تأثيرات ضد چاقي چاي سفيد در چند آزمايش آشکار شده و محققان متوجه شده اند که عصاره اين دم جوش گياهي مانع از تجمع چربي ها مي شود.گروهي از محققان آلماني به بررسي اثرات زيست شناختي عصاره چاي سفيد پرداختند.در کشورهاي صنعتي، افزايش شيوع بيماري هاي مرتبط با چاقي، مانند بيماري هاي قلبي عروقي و ديابت از معضلات بسيار مهم به شمار مي آيد.
محققان در آزمايش هاي خود متوجه شدند که مصرف اين چاي از تجمع چربي ها در بدن مي کاهد.چاي سفيد از غنچه و برگ هاي اول گياه چاي(کامليا سايننسيس)تهيه مي شود.از اين گياه، چاي سبز و سياه نيز درست مي شود که در کشورهاي غربي طرفداران زيادي دارد.چاي سفيد به دليل قرار گرفتن اندک در معرض فرآيندهاي مربوط،حاوي اپي گالو کاتچين-3-گالات(EGCG)بيشتري است و محققان گمان مي کنند عامل اصلي تأثيرات ضد چربي چاي سفيد به دليل وجود اين ماده باشد.
منبع:Science Daily 13 May 2009.
منبع:اطلاعات علمي، شماره 9.